Opintokeskusten yhteinen kehittämishanke toi tuloksia

16.3.2017

Vuosi sitten käynnistynyt opintokeskusten yhteinen kehittämishanke päättyi vuoden vaihteessa. Raportti hankkeen tuloksista on valmistunut.

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama hanke tuotti uutta tietoa ja uusia välineitä muutoksen hallintaan sekä opintokeskuksissa että niiden järjestöissä. Hanke tarjosi mahdollisuuden oppia yhdessä kokeilemalla rohkeasti uutta. Hanke myös antoi tilaisuuden yhteiseen reflektointiin, verkostojen vahvistamiseen ja opintokeskusten työn merkityksen kirkastamiseen.

Opintokeskusten yhteistyö avaa uusia näkökulmia ja auttaa opintokeskuksissa työskenteleviä kehittymään erityislaatuisessa työssään.

Hankkeessa opintokeskukset

- Tunnistivat yhteistyössä, mitä osaamista järjestöjen johtajat tulevaisuudessa tarvitsevat ja valmistivat koulutusmallin näihin taitoihin valmentamiseksi.

- Suunnittelivat, millä toimenpiteillä järjestö voi tavoittaa uudet suomalaiset ja saadaan heidät mukaan järjestöjen toimintaan

- Testasivat ja kouluttivat opintokeskusten työntekijöitä ottamaan haltuun uusia digiaikakauden koulutus- ja järjestötoiminnan välineitä

- Tunnistivat työelämämuutoksia ja suunnittelivat muutoskoulutuksen muutosten ottamiseksi haltuun.

Hankkeen loppuraportti liitteenä