5. Tiedota opiskelijaa merkinnästä

Mitä tarvitsee kertoa Koski-koulutuksen kouluttajalle ja koulutukseen osallistujille? 
 TSL-opintokeskus on laatinut hyvät ohjeet kouluttajille ja koulutukseen osallistujalle KOSKI-suoritusprosessista ja koulutuksen arvioinnista. 

Suostumusten keräämiseen on saatavilla OKM:n laatima suostumuslomake ja informaatio-osa, jossa kerrotaan tarkemmin suorituksen tallentamisen prosessista. Maaseudun Sivistysliitto on tehnyt ensimmäisen KOSKI-koulutuksensa suostumusten keräämisen niin, että pyydämme sähköisen allekirjoituksen Visma Sign -palvelulla. MSL:ssa tallennamme KOSKI-suoritukset manuaalisesti (kurssisihteerimme tekee tallennukset). Käytämme OKM:lta saatua suostumuslomaketta, johon olemme täydentäneet opintokeskuksemme nimen. 

Koulutuksen osallistuja täydentää aluksi nimensä ja henkilötunnuksensa suostumuslomakkeeseen ja lähettää sen sitten kurssisihteerillemme salattuna sähköpostina (MSL:llä on palvelu salatun sähköpostin lähettämiseen, jos sitä ei omassa sähköpostipalvelussa ole). Kurssisihteeri lähettää osallistujalle sen jälkeen allekirjoituspyynnön Visma Signilla, joka vaatii vahvan tunnistautumisen. Allekirjoitetut lomakkeet tallentuvat Visma Signiin, josta kurssisihteeri löytää tarvittavat tiedot tallennuksia varten. 

OKM:n suostumuslomakemallin saa täältä: https://okm.fi/koski-ja-osaamisen-tunnistaminen 

Opintokeskukset ovat tehneet Koski-suorituksen prosessista yhteisen videon, jota voi käyttää Koski-koulutusten tiedottamisen yhteydessä.” https://youtu.be/TTV_4vhknZA⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠


Lopuksi 
 Opintokeskuksilla on oma yhteinen vertaisverkosto osaamisen tunnistamiseen ja tunnustamiseen liittyviin asioihin liittyen. Ryhmä kokoontuu säännöllisesti vuoden aikana sekä päivittää tarpeen mukaan tätä Koski-manuaalia.  

Lisätietoa: työryhmän pj. Susanna Plathan, Opintokeskus Sivis