Opintokeskukset

Ajankohtaista

[1-10] [11-20] [21-27]
Sata vuotta järjestötoimintaa Suomessa on opintokeskusten järjestöt muutoksessa -hankkeen päätösseminaari. Seminaarin tavoitteena on nostaa esiin järjestötoiminnan merkitystä ja tehdä toimintaa tutuksi eri näkökulmista. Seminaari järjestetään torstaina 15.12.2016 Tampere-talossa Tampereella.
Tulevaisuudessa opintokeskusten rooli korostuu, jos ihmisten vapaa-aika lisääntyy
Helsingissä ja Turussa tarjolla seminaari siitä, miten saada uusia jäseniä järjestöihin maahanmuuttajien joukosta.
Opintokeskusten jäsenjärjestöilleen sekä omille työntekijöilleen järjestämä seminaari Ohjaaminen verkossa 17.8.2016 keräsi yhteensä 120 osallistujaa, joista 80 oli ilmoittautunut tilaisuuteen paikan päälle ja 40 seurasi tapahtumaa verkon välityksellä. Osallistujia oli yhteensä 67:stä eri organisaatiosta.
Uudessa kehittämishankkeessa etsitään välineitä, joilla opintokeskukset voivat tukea jäsenjärjestöjään muutoksen kohtaamisessa.
Opintokeskukset ovat tehneet selvityksen siitä, millaista tukea opintokeskusten ylläpitäjäjärjestöt ovat vuonna 2015 tarjonneet turvapaikanhakijoille ja heidän vastaanottajilleen.
Opintokeskusten työntekijät kokoontuivat keskiviikkona 18.11.2015 pohtimaan vapaan sivistystyön lakimuutoksia ja oppimaan toisiltaan.
Opintokeskukset esittävät, että opetushallituksen opintoseteliavustus avataan myös turvapaikanhakijoille.
Opintokeskukset esittävät, että valtioneuvosto arvioi uudelleen aikuiskoulutustuen perusosan lakkauttamisen, jotta oikeudenmukaisuus ja sivistyksellinen tasa-arvo toteutuisivat jatkossakin suomalaisessa yhteiskunnassa.
Opintokeskukset ry on julkaissut tiedotuslehden, jossa on tietoa opintokeskuksista sekä yhdistyksen terveiset tuleville kansanedustajille.
RSS ATOM